Matematik

Find buen ved brug af potensfunktionen !HASTER!

23. juni 2019 af Karolinemas (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, har eksamen i morgen men mangler dette spørgsmål! Jeg skal finde buen på storsejlet ved brug af potensfunktionen. Men kan ikke lige gennemskue, hvordan det skal gøres. Nogle der kan hjælpe??

Jeg har målene for trekanten (den røde markering), som står på tegningen (det vedhæftede billede).

Ellers vil jeg gætte på det første punkt selvfølgelig er 0,0 og det sidste er 3,8, på grund af højden og grundlinjen. Men, hvordan skal jeg regne resten ud, mangler jeg en hældning for at det er muligt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2019 af oppenede

Hvad er hele opgaveformuleringen 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juni 2019 af ringstedLC


Svar #3
23. juni 2019 af Karolinemas (Slettet)

#1

Hvad er hele opgaveformuleringen 

Har vedhæftet et billede. Jeg skal selv skrive opgave formuleringen... Men har skrevet i min synopsis at jeg vil bruge potensfunktionen.. men er virkelig på bar bund lige nu..


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. juni 2019 af StoreNord

Jeg undrer mig over høldningen, som skal være 4.
Hypotenusens hældning er jo 8/3 = 2.667.
Et sejl med en høldning på 4 ville slet ikke passe til båden.

Men hvis hypotenusen kan beskrives med funktionen f(x) = 8/3 x,
kan buen beskrives som bue(x) = b * (8/3 x)a .
Med 2 støttepunkter (0,0) og (3,8) kan man så danne 2 ligninger med 2 ubekendte konstanter, samt x.

Men hvordan man kommer videre kan jeg ikke lige se.


Skriv et svar til: Find buen ved brug af potensfunktionen !HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.