Matematik

forklar hvordan

14. august 2019 af cocojambo1 - Niveau: B-niveau

Hey allesammen :) 

Kan nogen fra jeg måske forklar hvordan jeg skal lever det?

l:y= -x+4, P(-3,6) og Q (1.5,2.6)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2019 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{m\aa ske:}\\ &m\textup{ er linjen gennem punkterne }P(-3,6)\textup{ og }Q(1.5,2.6)\\\\ &\textup{Bestem ligningen for linjen }m\\\\ &\textup{Beregn sk\ae ringspunktet mellem }l\textup{ og }m. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2019 af mathon

Der synes at mangle en "fællesoverskrift" af en art.


Svar #3
14. august 2019 af cocojambo1

kan i forklar det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2019 af ringstedLC

Opgaven mangler.


Svar #5
14. august 2019 af cocojambo1

vi skal lever støttepunktstabel til hver

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. august 2019 af ringstedLC

Skriv hvad du har problemer med udover at holde kameraet rigtigt.


Svar #7
14. august 2019 af cocojambo1

Jeg har problemer med, at find ud af hvordan jeg skal lever støttepunktstabel og hvordan jeg skal beregne det


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. august 2019 af ringstedLC

Vælg to el. tre x-værdier som indskrives i tabellen. Udregn for hvert x den tilhørende y-værdi. Talparerne er dine støttepunkter som bruges til at konstruere grafen. Du vælger selvfølgelig nogle nemme værdier at regne med.


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. august 2019 af mathon

            \small \begin{array}{llllll} \textup{det unders\o ges \textbf{om}}\\&\textup{P ligger p\aa \ }l\textup{?}&-(-3)+4&=&7&\textup{hvorfor P ikke ligger på }l\\\\ &\textup{Q ligger p\aa \ }l\textup{?}&-1.5+4&=&2.5&\textup{hvorfor Q ikke ligger på }l \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. august 2019 af AMelev

Hvis er punkt (x,y) ligger på linjen, passer linjens ligning, når du sætter x- og y-værdierne ind. Hvis ligningen ikke er sand (ikke passer), ligger punktet ikke på linjen.

Når du vil bestemme støttepunkter for en linje, indsætter du en x-værdi i ligningen og beregner den tilsvarende y-værdi. Eller du indsætter en y-værdi og bestemmer den tilsvarende x-værdi (mere besværligt).

Eks. y = 2x + 3
x = 0: y = 2·0 + 3 = 3, så (x,y) = (0,3) ligger på linjen
y = 5: 5 = 2·x + 3 ⇔ 2 = 2·x ⇔ 1 = x, så (x,y) = (1,5)  ligger på linjen

Det kan være svært at se med det blotte øje, om et punkt faktisk ligger på grafen eller bare tæt på, og så må man i gang med at tjekke ved indsættelse i ligningen.
(x,y) = (133,296): 196 = 2·133 + 3 ⇔ 296 = 266 + 3 ⇔ 296 = 269 Falsk,
så (x,y) = (133,296) ligger ikke på linjen

(x,y) = (133,269): 196 = 2·133 + 3 ⇔ 269 = 266 + 3 ⇔ 269 = 269 Sandt,
så (x,y) = (133,269) ligger på linjen


Skriv et svar til: forklar hvordan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.