Matematik

Matematisk spørgsmål.

16. august 2019 af Flexiblemink (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Jeg skal havde lidt hjælp da det ikke er min stærke side og har set der er mange kloge hoveder her inde ??

Hvis jeg har et hul med en længde på 120cm og 4cm høj hvor bred må den så være for at kunne indeholde 3liter vand?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2019 af StoreNord

l * b * h =12 dm * bredde * 0,4 dm = 3 dm³ = 3 liter   =>

12 * bredde * 0,4 = 3   =>  ?


Svar #2
16. august 2019 af Flexiblemink (Slettet)

Den formel giver ingen mening for mog

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2019 af StoreNord

Længde gange bredde gange højde = rumfang

Et 120 cm langt hul i jorden, hvor hullets dybde er 4 cm. Rumfanget er 3 liter = 3 dm³  (kubikdecimeter)

Hvor bredt er hullet så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2019 af oppenede

3 liter er 3000 cm3, så  120 * 4 * bredde = 3000. Dvs. bredden er 75/12 = 100/16 = 0.0625 * 100 = 6.25 cm.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. august 2019 af ringstedLC

Enhederne skal passe sammen. Enten omregnes siderne til dm (decimeter = 10 cm), da dm3 ≈ liter eller som her hvor volumet omregnes til cm3:

\begin{align*} \text{l\ae ngde}\,l &= 120\text{ cm}\;,\text{ dybde}\,d=4\text{ cm}\;,\text{ bredde}\,b \\ Volume &= 3\text{ liter} = 3000\text{ cm}^3 \\ Volume &= l\cdot d\cdot b \\ 3000 &= 120\cdot 4\cdot b \\ b &=\frac{3000}{120\cdot 4}\;\left ( \frac{cm^3}{cm\cdot cm}=cm \right )=6.25\text{ cm} \end{align*}


Skriv et svar til: Matematisk spørgsmål.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.