Fysik

Potentiel energi

18. august 2019 af Hopelessatpsychics (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe med følgende:

"Gennem føden får et menneske et energitilskud på 10MJ pr. døgn. Hvor højt ville denne energi kunne løfte en klippeblok med massen 1000kg?"

Jeg er i tvivl om, hvilken formel jeg skal bruge, da facit skal være 1,02km, og jeg ikke kan få formlen for potentiel energi til at gå op. Tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2019 af peter lind

m*g*h = 10MJ


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2019 af mathon

           \small \begin{array}{llllll} &m\cdot g\cdot h&=&10\cdot 10^6\; J\\\\\ &h&=&\frac{\frac{10^7\; kg\cdot m^2}{s^2}}{m\cdot g}\\\\ &h&=&\frac{\frac{10^7\; kg\cdot m^2}{s^2}}{\left (1000\; kg \right )\cdot \left (9.82\; \frac{m}{s^2} \right )}=1018.33\; m=1.01833\; km\approx 1.02\; km \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2019 af mathon

eller noteret

          \small \small \begin{array}{llllll} &m\cdot g\cdot h&=&10\cdot 10^6\; J\\\\\ &\left ( 1000\; kg \right )\cdot \left ( 9.82\; \frac{N}{kg} \right )\cdot h&=&10^7\; N\cdot m\\\\ &\left (9820\; N \right )\cdot h&=&10^7\; N\cdot m\\\\ &h&=&\frac{10^7\; N\cdot m}{9820\; N}\\\\ &h&=&1018.33\; m=1.01833\; km\approx 1.02\; km \end{array}


Skriv et svar til: Potentiel energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.