Matematik

Hjælp til ligning

18. august 2019 af Lise123Lise - Niveau: B-niveau

Jeg har en ligning som lyder: A(areal)=x*y  --->  2x+y=6

Herefter skal jeg isolerer x: x = (6-y)/2

Derefter skal udtrykket for x indsættes A, hvilket jeg er lidt i tvivl om hvordan det skal gøres?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2019 af Sveppalyf (Slettet)

A(y) = (6-y)/2 * y  <=>

A(y) = -½y2 + 3y


Svar #2
18. august 2019 af Lise123Lise

hvordan får du A(y)=-0,5y2+3y?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Du har A = x * y

og så fandt du at 

x = (6-y)/2

så jeg indsætter (6-y)/2 på x's plads i formlen for A.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2019 af jamenhalløjsa

Hejsa, er det ikke mere sådan:

A = x * y

x = (6-y)/2 = 3 - 0,5y

Du indsætter udtrykket for x i A og derefter ganger du ind i parentesen for at ophæve den

A = (3 - 0,5y) * y = 3y - 0,5y^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2019 af AMelev

Eller A = \frac{6-y}{2}\cdot y=\frac{(6-y)\cdot y}{2}=\frac{6y-y^2}{2}=\frac{6y}{2}-\frac{y^2}{2}=3y-\frac{1}{2}y^2

Om man forkorter brøken først og ganger ind bagefter eller omvendt, er ligegyldigt.


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.