Matematik
Hvordan vil I løse det her (skridt for skridt?)
Halløj
Jeg ved ik hvad jeg har gjort galt.
Enten ender jeg op med -588 eller 1194. Og ved det forkert da jeg skal have 10. Men kan ikke få det til 10. Er det muligt nogen kan vise mig skridt for skridt hvordan I får det til 10?
og de andre her er jeg ret sikre på giver noget andet end det jeg fik. Håber I kan hjælpe?
Tak på forhånd!
Svar #2
20. august 2019 af KageSpiseren
3*2=6
(-4)*5= -20
-2*(-3)=6
(-6)*(-3)= 18
6-20=-14+6=-8+18=10
ikke sandt?
Svar #3
20. august 2019 af oppenede
Potenser først
Så multiplikation og division fra venstre, dvs. a*b/c*d/e = (((a*b)/c)*d)/e, men her kun multiplikation, hvor rækkefølgen er uden betydning:
Så plus og binære minusser (fra venstre på samme måde som ovenfor):
Hvordan fik du den første til -588 og 1194?
Svar #4
20. august 2019 af KageSpiseren
idk vi måtte gerne bruge lommeregner sagde læreren hvis man ikke kunne, men det her er en kæmpe øjenåbner tak.
Svar #6
21. august 2019 af oppenede
Nej, du skal først beregne parenteserne, så potenser, så multiplikationer, og til sidst addition/subtraktion fra venstre. Skriv dit udtryk efter hvert trin ind så jeg kan se hvad du gør forkert. Hvis det er lommeregner du får 3060 på, så skriv ind hvad du har skrevet på lommeregneren.
Skriv et svar til: Hvordan vil I løse det her (skridt for skridt?)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
