Matematik

Bestem om stigen kan nå muren

21. august 2019 af meitner - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har en opg. ud fra vedhæftede billede - her skal jeg bestemme, hvorvidt stigen rent faktisk når muren eller ej. Jeg er gået lidt i stå og ved ikke hvordan jeg skal starte? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. august 2019 af Eksperimentalfysikeren

Nederst til højre er der en retvinklet trekant. Dene katetes længde er angivet og det er let at finde den andens længde. Med hjæp fra Pythagoras kan du finde hypotenusens længde, som du trækker fra stigens længde.

Hvis du forlænger stigen (eller korter den af, hvis den er for lang) til skæring med mure, får du en anden retvinklet trekant, som er ensvinklet med den første. Dens vandrette katete er vist på figuren. Du kan så finde hypotenusens længde og se, om det er større end det stykke stige, der er til rådighed.


Svar #2
21. august 2019 af meitner

Tusind tak for hurtigt og letforståeligt svar!


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2019 af ringstedLC

Stigen når muren hvis:

\begin{align*} \frac{11}{7} &\geq \frac{c}{a} \end{align*}


Skriv et svar til: Bestem om stigen kan nå muren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.