Matematik

Differentialligning - løsning

29. august 2019 af meitner - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder fast i vedhæftede opgave - jeg ved ikke, om den skal løses via seperation af de variable eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2019 af Soeffi

#0.

Det skal nok forstås på denne måde:

Find den fuldstændige løsning til følgende (simple) differentialligning:  \tfrac{dy}{dx}\cdot e^{-x} = 1.

Find derefter den specille løsning f, hvorom det gælder at f(1) = 0. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2019 af janhaa

\int dy=\int e^x\,dx\\ \\y=e^x+c\\ given\,\,y(1)=0\\ so\\ \\y=e^x-e\\


Skriv et svar til: Differentialligning - løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.