Matematik

Tværvektor Opgave

30. august 2019 af mikkel1232 - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen 

Jeg sidder lige nu med en opgave om vektorer og jeg ikke hvordan man kan løse denne opgave:

Et kvadrat er billigende i et koordinatsystem med \small A<1,-4> og B<0,2>

Bestem herved vektorkoordinaterne for C og D

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2019 af mathon

Der er to muligheder for C og D.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2019 af mathon

            \small \begin{array}{lllllll} \overrightarrow{BC}=\pm \widehat{\overrightarrow{BA}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2019 af Eksperimentalfysikeren

Der erto løsninger.

Start med at finde vektoren AB. Den kan du fiden af AB = OB-OA, hvor O er (0,0).

Du kan så finde BC som tværvektoren til AB ELLER minus tværvektoren til AB. Den første får du ved at ombytte koordinaterne i AB og så skifte fortegnet på førstekoordinaten. Du kan så finde OC ved OB + BC. Derefter kan du finde CD = -AB.

De to løsninger svarer til to kvadrater, der ligger på hver sin side af AB.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2019 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll} \overrightarrow{OC}=\overrightarrow{OB}+\overrightarrow{BC}=\overrightarrow{OB}\pm \widehat{\overrightarrow{BA}}=\begin{pmatrix} 0\\2 \end{pmatrix}\pm \widehat{ \begin{pmatrix} 1-0\\-4-2 \end{pmatrix}}=\begin{pmatrix} 0\\2 \end{pmatrix}\pm\begin{pmatrix} 6\\1 \end{pmatrix} \end{array}


Skriv et svar til: Tværvektor Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.