Matematik

Differential ligning

30. august 2019 af Jepp5220 - Niveau: A-niveau

Skal differere
 -2f^2(x))

Er ikke sikker på hvordan jeg skal håndtere / opfange f*2(x). Er det funktionen i anden? Hvorfor så ikke (f(x)^2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2019 af peter lind

Det er ikke en differentilligning

hvad er du i tvivl om ?

Hvis der er minustegnet skal det bare sættes ud foran det hele

ellers skal det differentieres som en sammensat funktion

z=-y2 y= f(x)


Svar #2
31. august 2019 af Jepp5220

Kan lige give hele opgaven, måske giver det mere mening så, for jeg er lidt lost. 

Lad

h(x)=-2f^2(x)

Hvor funktionen f opfylder at 
f(2)=4 ; f'(2)=3

Angiv h'(2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Du differentierer h(x) som en sammensat funktion:

h'(x) = -4 * f(x) * f '(x)

og så indsætter du de oplyste værdier for at finde h'(2).


Skriv et svar til: Differential ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.