Matematik

løs ligninger

01. september 2019 af Ida1235 - Niveau: B-niveau

b)        5*1,3x=12,6

c)        3*log(x)=9,21

d)        2,4*ex=88.7

e)        3,5*In(x)=34,66 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2019 af janhaa

d)        2,4*e^x=88.7

e^x=36,96

x = ln(36,96) = 3,61


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2019 af mathon

                            \small \small \begin{array}{lllll} b)&5\cdot 1.3x&=&12.6\\\\ &x&=&\frac{12.6}{5\cdot 1.3}\\\\\\\\ &5\cdot 1.3^x&=&12.6\\\\ &1.3^x&=&\frac{12.6}{5}=2.52\\\\ &\ln(1.3^x)&=&\ln(2.52)\\\\ &x\cdot \ln(1.3)&=&\ln(2.52)\\\\ &x&=&\frac{\ln(2.52)}{ \ln(1.3)}\\\\\\\\ c)&3\cdot \log(x) &=&9.21\\\\ &\log(x)&=&\frac{9.21}{3}=3.07\\\\ &x&=&10^{3.07} \end{array}


Skriv et svar til: løs ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.