Matematik

HJÆLPP PLEASEEE

02. september 2019 af hejmeddig1111114 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan løser man den her ligning

x/2=3-x


Svar #1
02. september 2019 af hejmeddig1111114 (Slettet)

OG DEN HER:

2(x-1)=x


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2019 af mathon

                             \small \begin{array}{lllll} \frac{x}{2}&=&3-x&\textup{multiplicer med 2}\\\\ x&=&6-2x&\textup{add}\mathrm{\acute{e}}\textup{r 2x}\\\\ 3x&=&6&\textup{divider med 3}\\\\ x&=&2 \end{array}


Svar #3
02. september 2019 af hejmeddig1111114 (Slettet)

forstod det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2019 af mathon

                             \small \small \begin{array}{lllll} 2(x-1)&=&x&\textup{gang ind i parentesen}\\\\ (2x-2)&=&x&\textup{h\ae v parentesen}\\\\ 2x-2&=&x&\textup{subtraher }x\\\\ x-2&=&0&\textup{add}\mathrm{\acute{e}}\textup{r } 2\\\\ x&=&2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2019 af AMelev

# 1 Det er en dårlig idé at føje en ny opgave til som svar i en eksisterende tråd, da dit spørgsmål så i oversigten ser ud til, at der allerede er svaret, så du risikerer, at de, der kunne hjælpe dig, springer den over for at koncentrere sig om de spørgsmål, der ikke er svaret på.

#3 Ad #2 Formålet er at få x til at stå alene på den ene side af lighedtegnet.
For at slippe af med 2 i nævneren på venstre side, ganges med 2 på begge sider af lighedtegnet
For at slippe af med -2x på højre side, lægges 2x til på begge sider, så x'erne samles på venstre side
For at slippe af med 3· på venstreside, divideres med 3 på begge sider, så x kommer til at stå alene


Skriv et svar til: HJÆLPP PLEASEEE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.