Matematik

Udregn og reducer.

03. september 2019 af Monacj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vil gerne låne lidt hjælp til denne udregning.

6(x+1) - 7(2x+1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2019 af PeterValberg

Gang tallene ind i parenteserne
Hæv parenteserne (bemærk den negative parentes)
Reducér udtrykket

6(x + 1) - 7(2x + 1) =
(6x + 6) - (14x + 7) =
6x + 6 - 14x - 7 =
20x - 1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2019 af mathon

                        \small \begin{array}{lllll} 1)&\textup{gang ind i parenteserne}\\ 2)&\textup{h\ae v parenteserne}\\ 3)&\textup{reducer x'er og tal} \end{array}


Skriv et svar til: Udregn og reducer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.