Matematik

Rette linjer og cirkler

04. september 2019 af COS1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder med understående opgaver og er helt væk i hvordan jeg bruger en formel til at bestemme hældningsvinklen, og kan ikke finde en formel til hvordan jeg beregner afstanden fra punkt til linje - er der nogen der kan hjælpe mig?

a) Benyt en formel til at bestemme hældningsvinklen for linjen l.
b) Bestem afstanden fra punktet P(6, 5) til linjen l.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

ad a) Se side 13 (66)

ad b) Se side 15 (73) el. (74)


Svar #3
04. september 2019 af COS1 (Slettet)

v=tan(2)
er vi enige om at det er det samme som
v= tan-1(2) ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. september 2019 af AMelev

#3

v=tan(2)
er vi enige om at det er det samme som
v= tan-1(2) ?

Nej, det giver ikke mening.
Skulle der have stået "tan(v) = 2 er det samme som, at v = tan-1(2)"? I givet fald er vi enige.
Upload et billede af opgaven.


Svar #5
04. september 2019 af COS1 (Slettet)

Her er et screenshot

Vedhæftet fil:opgave 11.jpg

Svar #6
04. september 2019 af COS1 (Slettet)

ja det var det du skrev jeg mente


Svar #7
04. september 2019 af COS1 (Slettet)

dist(l,P(6,5))=(2*6-3+5)/(√(2^2 )+1)=6,26
er mit umiddelbare svar


Brugbart svar (1)

Svar #8
04. september 2019 af AMelev

Der er lige noget ± og () koks: dist(l,P(6,5))=(2*6- + 3+ - 5)/(√(2^2 )+1)=6,26 4.47

men ellers OK.

Vedhæftet fil:Billede3.JPG

Svar #9
05. september 2019 af COS1 (Slettet)

Tusind tak! Du er en kæmpe hjælp!


Skriv et svar til: Rette linjer og cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.