Matematik

Bestem BD og AC i firkant ABCD

09. september 2019 af krimse123321 - Niveau: B-niveau

Hej igen. Beklager alle de mange spoergsmaal.

Hvordan bestemmer jeg BD og AC i firkanten?
Opgave vedhaeftet

Mvh.

Vedhæftet fil: opgave 10.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2019 af ringstedLC

De to linjestykker er sider i retvinklede trekanter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2019 af StoreNord

#0   Pythagoras


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. september 2019 af AMelev

BC = AD - HD
HD bestemmes også vha. Pythagoras.


Svar #4
10. september 2019 af krimse123321

Jeg forstaar det stadig ikke. Der har vist vaeret sparerunde paa HF, saa der er stort set intet laeringsmateriale.


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. september 2019 af Soeffi

#0. |BD| kan beregnes ved hjælp af Pythagoras læresætning ud fra |AB| og |AD|.

|AC| kræver nogle mellemregninger: Først findes |HD| ved hjælp af Pythagoras læresætning ud fra |CD| og |CH|. Dernæst findes |BC| = |AH| = |AD| - |HD|. Til sidst findes |AC| ved hjælp af Pythagoras læresætning ud fra |AB| og |BC|.

Vedhæftet fil:1908548.png

Svar #6
10. september 2019 af krimse123321

Tusind tak, Soeffi! Nu tror jeg, at det spiller :)


Skriv et svar til: Bestem BD og AC i firkant ABCD

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.