Matematik

Find ligevægtsprisen og ligevægtsmængden

10. september 2019 af havenisse3 - Niveau: Universitet/Videregående

Det årlige udbud og efterspørgsel er givet ved:

QD = 100.000-200*P og Qs= -140.000+1.000*MC

A) givet efterspørgsels- og udbudskurvene ovenfor, hvad er så ligevægtsprisen og ligevægtsmængden?

B) vis ligevægten grafisk.

Jeg havde umiddelbart tænkt at sætte dem lig hinanden således: 100.000-200*P = -140.000+1.000*MC og derefter isolere hhv P og MC. Eller er det helt forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2019 af peter lind

Det er korrekt at du skal løse ligningen QD = Qs. Hvad er P og MC ? Du kan kun finde en ubekent med en ligning


Svar #2
10. september 2019 af havenisse3

det er ikke givet i opgaven


Skriv et svar til: Find ligevægtsprisen og ligevægtsmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.