Matematik

Hjælp en blond type... Areal optimering af rektangel

10. september 2019 af Llmmaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg bøvler rundt i b) og kan ikke få den til at gå op. Se vedhæftet for opgaven.

Jeg har løst a) til at være Arekt(x) = (5-x) * (x2+3)

I b) ville mit bud på en fremgangsmåde være:

1. Find A'(x) 

2. Sæt A'(x) = 0, hvilket giver mig x. 

Men når jeg gør det, får jeg A'(x) til at være -3x2+10x-3, hvilket giver mig x = 1/3 og x = 3 når jeg sætter A'(x) = 0. De ligger begge indenfor intervallet 0 < x < 5, og jeg skal kun bruge én. 

Hjælp, I kloge genier! 

Vedhæftet fil: Opgave 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2019 af mathon

                \small \begin{array}{llllll} b)&f(x)\textup{ er voksende i intervallet }\left [ \frac{1}{3};3 \right ]\\\\ & \textup{For hvilket x tror du, }f(x)\textup{ er st\o rst?} \\\\ &\textup{Kontrolberegn.} \end{array}


Svar #3
10. september 2019 af Llmmaa (Slettet)

Jeg er ret væk i forhold til din besvarelse?

X = 3 er størst? Vil du ikke nok uddybe?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2019 af mathon

                  \small \small \begin{array}{lllll} A(x)=-x^3+5x^2-3x+15 \\\\ A\left ( \left \{ \frac{1}{3},3 \right \} \right )=\left \{ 14.51,24 \right \} \\\\\\\\ \textup{Jeg fik skrevet f(x)}&\textup{\textbf{skal} v\ae re A(x)} \end{array}


Svar #5
10. september 2019 af Llmmaa (Slettet)

Så min fremgangsmåde er helt forkert?

Jeg forstår ikke hvorfor det er relevant at A(x) er voksende, udover jeg skal finde toppunktet for hvor A’(x) i intervallet 0 < x < 5.

Skriv et svar til: Hjælp en blond type... Areal optimering af rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.