Matematik

Vektor regning

11. september 2019 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Hjælp til vektoer:))


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. september 2019 af janhaa

a)

\vec a \cdot \vec b =0\\ (2,1)\cdot (2,k)=0\\ 4-k=0\\ k=4


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. september 2019 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} a)&\textup{Hvad g\ae lder kun for ortogonale/vinkelrette vektorer?} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. september 2019 af mathon

                \small \small \small \begin{array}{lllll} b)&\textup{arealet} &\textup{af et parallellogram udsp\ae ndt af vektorerne } \overrightarrow{a}\textup{ og }\overrightarrow{b}\\ &\textup{er:}&A_{par}=\left | det(\overrightarrow{a},\overrightarrow{b}) \right | =\begin{Vmatrix} a_1& b_1 \\ a_2 &b_2 \end{Vmatrix}=\left | a_1\cdot b_2-a_2\cdot b_1 \right | \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. september 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

a) Se FS (53) og (50) Indsæt koordinaterne, beregn og løs ligningen mht. k

b) Se FS (61) Arealet af trekanten er halvdelen af parallelogrammets areal.

c) Se FS (67) \vec{n}=\widehat{\vec{a}} (57)


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. september 2019 af mathon

                \small \small \small \small \small \begin{array}{lllll} c)&\textup{linjen }l &\textup{gennem P(2,3)}&\textup{med normalvektor} &\widehat{\overrightarrow{a}}=\bigl(\begin{smallmatrix} 1\\2 \end{smallmatrix}\bigr)\\\\ &\textup{har ligningen }l\textup{:}&1\cdot\left ( x-2 \right )+2\cdot \left ( y-3 \right )=0 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. september 2019 af janhaa

#2

a)


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. september 2019 af janhaa

(2,-1)\cdot (2,k)=0\\ 4-k=0\\ k=4


Skriv et svar til: Vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.