Matematik

Løs ligningen 11370 * 1.02^x = 12800 * 1.01^x

11. september 2019 af MGjosefine (Slettet) - Niveau: B-niveau

Løs ligningen 11370 * 1.02^x = 12800 * 1.01^x


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2019 af SuneChr

b)  Tag logaritmen på begge sider.
c)  11370 kr til 2% rente pr termin er vokset til det samme som 12800 kr til 1% rente pr termin
     efter x terminer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2019 af AMelev

Ad a) Alternativt: Dividér først  med 11370 og 1.01x på begge sider, benyt potensregneregel (se din formelsamling) og tag så log eller ln på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2019 af mathon

             \small \begin{array}{lrlll} b)&11370\cdot 1.02^x&=&12800\cdot 1.01^x\\\\ &\frac{1.02^x}{1.01^x}&=&\frac{12800}{11370}\\\\ &\left (\frac{1.02}{1.01} \right )^x&=&1.12577\\\\ &1.0099^x&=&1.12577\\\\ &\log(1.0099)\cdot x&=&\log(1.12577)\\\\ &x&=&=\frac{\log(1.12577)}{\log(1.0099)} \end{array}


Skriv et svar til: Løs ligningen 11370 * 1.02^x = 12800 * 1.01^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.