Kemi

Afstemning af redoxreaktion

12. september 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Jeg har givet oxidationstal:

Reaktant:

I = -1 
Cr2 = +12
O7: -2

Produkt:

I: -1
Cr: +3 

Er dette korrekt? Er i tvivl med ioner.  

Vedhæftet fil: kemitingtin.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2019 af mathon

               \small \overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{I}{^-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +6}}}{Cr}_2{O_7}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; {\overset{\mathbf{{\color{Red} -\frac{1}{3}}}}{I}\! \! _3}{^-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Blue} +3}}}{Cr}{^{3+}} _{\textit{(aq)}}

\small \begin{array}{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ I&\frac{2}{3}&&9\\ Cr&&3&2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2019 af mathon

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

               \small 9\, I{^-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\;Cr_2{O_7}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; 3\, I _3{^-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Cr{^{3+}} _{\textit{(aq)}}

\textup{afstemning af ladning:}

               \small 9\, I{^-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\;Cr_2{O_7}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 14\, H^+\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; 3\, I _3{^-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Cr{^{3+}} _{\textit{(aq)}}\qquad\left \langle sur \right \rangle

\textup{afstemning af hydrogen:}

               \small 9\, I{^-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\;Cr_2{O_7}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 14\, H^+\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; 3\, I _3{^-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Cr{^{3+}} _{\textit{(aq)}}\; +\; 7\, H_2O\, _{\textit{(l)}}

\textup{oxygen stemmer.}


Skriv et svar til: Afstemning af redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.