Matematik

Hvordan finder jeg ud af hvad den vejer??

12. september 2019 af tobiasharbrugforhjælp (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har denne aflevering jeg skal lave, og jeg mangler kun et spørgsmål. Det driller godt nok lidt..

Spørgsmålet lyder således: Hvor meget vejer bordpladen?

Jeg har fundet ud af at omkredsen af bordpladen er 1028 cm, arealet af bordpladen er 25700 cm2, og at rumfanget af bordpladen er 77100 cm3. Jeg har fået af vide i opgaven, at bordpladen er lavet af træ med massefylden 0,7 g/cm³.

Forstår bare ikke helt hvordan jeg finder ud af hvad den vejer, og hvilken ligning jeg skal bruge? Kan nogen hjælpe? Svar venligst hurtigst muligt!! Tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2019 af MigDerHarBrugForHjælp (Slettet)

Altså 0,7 g/cm3 betyder egentlig bare, at bordet vejer 0,7 gram på hver cm3. Så hvis du har regnet rumfanget ud til 77.100cm3, så skal du bare tage at dividere det med 0,7 g. Sådan her:

77.100cm: 0,7g = ? gram


Svar #2
12. september 2019 af tobiasharbrugforhjælp (Slettet)

Okay, tusinde tak for hjælpen!! Nu forstår jeg det ihvertfald meget bedre:D


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2019 af AMelev

#1

Altså 0,7 g/cm3 betyder egentlig bare, at bordet vejer 0,7 gram på hver cm3.
....., så skal du bare tage at dividere det med 0,7 g. Sådan her: 77.100cm: 0,7g = ? gram

Det sidste er forkert.
At massefylden er 0.7g/cm3 betyder ganske rigtigt, at bordet vejer 0.7 g pr. cm3, altså at 1 cm3 vejer 0.7 g.
Dermed vejer hele bordet (77100 cm3) 77100 · 0.7 g = ..... g

Vægt = Rumfamg · massefylde 


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg ud af hvad den vejer??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.