Kemi

Koncentration af sølv Kations

15. september 2019 af hellokitty3 - Niveau: A-niveau

What is the concentration of silver cations in solution at equilibrium with excess solid silver chloride (AgCl) at standard conditions?

Dette er reaktion 

AgCl(s)->Ag+(aq)+Cl-(aq)

Og k=1,76*10-10M2


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2019 af Zagoria (Slettet)

[ Ag+] · [ Cl-] = 1.76 · 10-10

[Ag+] = [Cl-] = √ 1.76 · 10-10 = 1.326 · 10-5


Svar #2
15. september 2019 af hellokitty3

Hvilken ligning har du brugt, forstår det ikke helt 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2019 af Zagoria (Slettet)

Koncentration af [ Ag+] og [Cl-] er lige store og når du ganger de to koncentrationer med hinanden

skal det give 1.76 · 10-10

hvis der i stedet for stod  x · x = 1.76 · 10-10

                                                       x= 1.76 ·10-10 så bliver

                                        √x2 = √ 1.76 · 10-10

                                          x = 1.326 · 10-5


Svar #4
15. september 2019 af hellokitty3

betyder det så at koncentration af sølv er lig med 1,326
10^-5


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2019 af Zagoria (Slettet)

#4

betyder det så at koncentration af sølv er lig med 1,326
10^-5


              Det er koncentrationen af sølvioner (Ag+) der er 1.326 · 10-5

             


Skriv et svar til: Koncentration af sølv Kations

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.