Fysik

Fysik aflevering

15. september 2019 af Mille9032 - Niveau: B-niveau

Spørgelsmål lyder: 

Hvad er det maksimale antal synlige ordner for en laser med bølgelængde på 638nm, hvis den sendes gennem et gitter med 600 linjer/mm?

Håber I gider at hjælpe og tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2019 af peter lind

Ligningen fr en bøjning i et gitter er d*sin(θn) = nλ <=> sin(θn) = n*λ/d  sinusfunktionen kan højst blive en, så højre side skal være så stor som mulig men mindre ernd 1


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. september 2019 af mathon

\small \begin{array}{llll} \textup{noteret:}&n_{max}=\left \lfloor \frac{d}{\lambda }\cdot 1 \right \rfloor\\\\ &n_{max}=\left \lfloor \frac{\frac{1}{600}\cdot 10^6\; nm}{638\; nm } \right \rfloor=2 \end{array}
 


Skriv et svar til: Fysik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.