Fysik

Modstand i Kullagsmodstand

18. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Sagen er at jeg har glemt hvordan man regner de her fire ringe med farver ud, en som kan hjælpe tak vh Christian.


Svar #1
18. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

her


Svar #2
18. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

her


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2019 af ringstedLC

Start med at orientere modstanden så guld (eller sølv) vender mod højre. Farverne i de to første bånd fra venstre er cifre og det tredje bånd er en "multiplier" af "10". Eksemplet:

\begin{align*} \left\{\begin{matrix} \underbrace{\text{r\o d}}&\underbrace{\text{ gr\o n}}&\underbrace{\text{brun}}&&\underbrace{\text{guld}} \\ 2 &5 &{\color{Red} 1} \\ &25 &\cdot \,10^{{\color{Red} \,1}}&= 25\cdot 10=250\;\Omega &5\% \text{ tolerance} \end{matrix}\right. \end{align*}


Svar #4
18. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Stor tak for hjælpen


Skriv et svar til: Modstand i Kullagsmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.