Matematik

Bestem et udtryk for P(d)

18. september 2019 af DDLL - Niveau: C-niveau

hej alle sammen. jeg døjer med et problem som jeg ikke helt forstår håber i kan hjælpe :)

opgaven ser sådan ud.

Opgave 4
Når en dykker bevæger sig ned under vandoverfladen, påvirkes han af et højrere tryk på grund af vægten af vandet. Ved en dybde på 5 meter måles trykket til 1519 hPa (hektopascal), og ved en dybde på 20 meter måles trykket til 3036 hPa.

Det oplyses, at trykket P er en linære funktion af dybden d. Trykket måles i hektopascal, og dybden måles i meter.

a) Bestem et udtryk for P(d).

jeg kan ikke helt forstå det, men jeg tror måske det kunne have noget med f(x) = a*x+b???? 

og hvis det er det rigtige kan jeg bare ikke sætte de rigtige ting ind.

vh deepak...


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2019 af ringstedLC

Din funktion er rigtig. Med de to talpar kan a og b beregnes.

Se: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1910356


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. september 2019 af mathon

                      \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_1-a\cdot x_1&y=ax+b\\ \hline5&1519&20&3036&&& \end{array}


Svar #3
19. september 2019 af DDLL

#1

Mange tak for hjælpen!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2019 af AMelev

#0 Opdater lige din profil så uddannelse stemmer med niveau.


Svar #5
19. september 2019 af DDLL

#4 oh Sorry
Jeg har gjort det nu!??

Skriv et svar til: Bestem et udtryk for P(d)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.