Matematik

Finde L?

19. september 2019 af Moodie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt problemer med at finde L i opgave b, jeg har fået b til at se således ud:

100=0,0074*L^3,374303

spørgsmålet er hvordan finder jeg L?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2019 af Eksperimentalfysikeren

Tag logaritmen på begge sider af lighedstegnet. Så har du en ligning med log(L) som ubekendt. Den ligning løser du og tager antilogaritmen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2019 af AMelev

                        

Du har generelt y = b·La
Divider med b på begge sider og tag derefter den a'te rod (eller mere korrekt: opløft i 1/a) på begge sider.

Du kan også bare løse ligningen med dit CAS-værktøj, eller i hvert tjekke med det.


Svar #3
19. september 2019 af Moodie (Slettet)

kan jeg bruge geogebra som CAS-værktøj og hvis ja, hvordan skal jeg stille ligningen op i geogebra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2019 af StoreNord

I Geogebra kan du i hvert fald tegne grafen for 0.0074*x^3.374303 og se, hvor den skærer y=100.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2019 af StoreNord

og ja, du kan også bruge CAS.  Men det er ikke sikkert, læreren er tilfreds med dèt.Skærmbillede fra 2019-09-19 21-33-22.png


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2019 af mathon

                      \begin{array}{llll} a)&\frac{W_2}{W_1}=\left ( \frac{L_2}{L_1} \right )^a\\\\ &\frac{58.4}{5.5}=\left ( \frac{14.3}{7.1} \right )^a\\\\ &\log\left ( \frac{58.4}{5.5} \right )=\log\left ( \frac{14.3}{7.1} \right )\cdot a\\\\ &a=\frac{\log\left ( \frac{58.4}{5.5} \right )}{\log\left ( \frac{14.3}{7.1} \right )}=3.3743\\\\ &b=\frac{W_1}{{L_1}^a}\\\\ &b=\frac{5.5}{7.1^{3.3743}}=0.007378\\\\\\\\ b)&L=\left (\frac{W}{b} \right )^\frac{1}{a}\\\\ &L=\left (\frac{100}{0.007378} \right )^{\frac{1}{3.3743}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2019 af mathon

kontrolberegning CAS:

                          solve(100=0.007378·L^(3.3743),L) = 16.77


Skriv et svar til: Finde L?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.