Matematik
Voldsom graf
Halløj SP
Jeg sidder her og har den her graf og hvor jeg har taget punkterne P(5,350) og Q(15,650) og jeg bruger jo så formlerne til at finde den lineære funktion og får så 30x+200 som er meget langt fra den som jeg har. Jeg gør noget forkert, men hvad ved jeg ikke helt og derfor søger jeg jeres hjælp for vil gerne videre til de resterende opgaver, men mangler først funktionen.
a) Beregn forskriften for f ud fra de to punkter på grafen.
b) Aflæs funktionsværdien f (12) .
c) Beregn funktionsværdien f (12) .
d) Aflæs løsningen til ligningen f (x) = 525.
e) Beregn løsningen til ligningen f (x) = 525.
f) Hvor meget vokser y med, når x vokser med 3.
På forhånd tak!
Svar #2
21. september 2019 af ringstedLC

Forholdet mellem aksernes enheder er ikke 1, men derfor er f(x) = 30x + 200 alligevel.
Svar #3
21. september 2019 af ringstedLC
Forhold:
I GeoGebra: Højreklik i "Tegneblok", vælg "xAkse:yAkse" og indstil til 1:100.
Svar #4
21. september 2019 af KageSpiseren
#1
Det med trekanterne forstår jeg ikke, men måske står de for akser mathon?
Og tak RingstedLC. Hahha det rart at se på nu takker!
Svar #5
21. september 2019 af KageSpiseren
Så opgave b og c. At aflæse den vil jo være 560 og at beregne
30*12+200 som er 560
d er bare vel finde den på koordinaten og e at beregne er f(10.83)=30*10.83+200, men når x vokser med 3 hvad med y? hvordan var det nu?
Svar #6
21. september 2019 af ringstedLC
Når noget i matematik og navnlig fysik "vokser/aftager", har du:
Svar #7
21. september 2019 af KageSpiseren
kan du komme med et eksempel omkring delta selvom du ikke kom for at lære mig om det, men alligevel? :)
Svar #8
21. september 2019 af mathon
beregning af tilført termisk energi:
Udført arbejde
er lig med ændring
i den kinetiske energi:
Svar #9
21. september 2019 af KageSpiseren
#8beregning af tilført termisk energi:
Udført arbejde
er lig med ændring
i den kinetiske energi:
Så vokser termisk energi og kinetisk vokser også? eller aftager kinetisk energi hvis det er?
Svar #10
21. september 2019 af ringstedLC
#9: Nej. Eksempel 1 skal forstås derhen, at den termiske energi bl.a. er afhængig af ΔT. Det vil sige, at:
Der skal mere termisk energi til at opvarme en masse fra 20º til 100º henholdsvis 80º.
Skriv et svar til: Voldsom graf
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
