Matematik

Løs ligningen (x^2-9)(x-2)=0

21. september 2019 af ViktorFJ - Niveau: B-niveau

Hey

Jeg har prøvet mig frem, men kan simpelthen ikke finde ud af den rette måde at løse denne ligning på.

Jeg får svaret -3 men ved at selve ligningen kan give x=-3 x=2 eller x=3

Nogen der kan hjælpe mig med at løse den!!

(x2-9)(x-2)=0


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2019 af StoreNord

Overvej, hvad x skal være for at bare een af parenteserne gir 0.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. september 2019 af peter lind

x2-9 = 0 <=> x2 = 9 <=> x=3∨x=-3

x-2=0 giver x=2. Et produkt er 0, hvis blot en af faktorene er 0


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. september 2019 af ringstedLC

#1 og #2 bruger:

\begin{align*} \begin{matrix} \underbrace{a} &\cdot &\underbrace{b}=0&\Leftrightarrow &a=0&\vee &b=0 \\ \left(x^2-9\right) &\cdot &(x-2)=0&\Leftrightarrow&\left(x^2-9\right)=0&\vee &(x-2)=0 \end{matrix} \end{align*}


Svar #4
21. september 2019 af ViktorFJ

Okay forstår det nu, tusind tak til alle tre!


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2019 af shar0266

overvej nulreglen


Skriv et svar til: Løs ligningen (x^2-9)(x-2)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.