Matematik

Projekter og komplekse tal - ligninger med z og i

22. september 2019 af careell - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen.

Jeg har haft nogle problemer med løse de her to ligninger med i og z. Jeg har virkelig prøvet mig frem, og synes ikke jeg kan få det til at fungere. Så jeg vil håbe nogle kunne hjælpe med opgaverne. 

De to opgaver er vedhæftet :D

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. september 2019 af mathon

        \begin{array}{lllll} 3.&2z+iz=5\\\\ &(2+i)z =5\\\\ &z=\frac{5}{(2+i)}=\frac{5\cdot (2-i)}{(2+i)\cdot (2-i)}=\frac{10-5i}{5}=2-i \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2019 af peter lind

4) En andengradsligning løser du på sædvanlig måde, bortset fra at d<0 ikke betyder der ikke er nogen løsning


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2019 af mathon

        \begin{array}{lllll} 4.&z^2+6z+10=0\\\\ &z=\frac{-6\mp \sqrt{6^2-4\cdot 1\cdot 10}}{2\cdot 1}\\\\ &z=\frac{-6\mp \sqrt{-4}}{2\cdot 1}\\\\ &z=\frac{-6\mp \sqrt{i^2\cdot 2^2}}{2\cdot 1}\\\\ &z=\frac{-6\mp i\cdot 2}{2\cdot 1}\\\\ &z=\left\{\begin{matrix} -3-i\\-3+i \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: Projekter og komplekse tal - ligninger med z og i

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.