Fysik

Spændingsdeler beregn

22. september 2019 af Annas11111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I den viste spændingsdeler er U=12,0 V og R1=220 ohm, vi ønsker at U2=7,5 V

Beregn R2???


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2019 af Eksperimentalfysikeren

Jeg regner med, at spændingsdeleren består af to modstande R1 og R2 i serie, hvor U2 måles over R2.

I så fald kan du benytte, at U2 = U*R2/(R1+R2). Du kender U, U2 og R1, så du har en ligning, hvoraf du kan finde R2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2019 af ringstedLC

eller, hvis antagelsen i #1 holder:

\begin{align*} \text{I seriekobling haves}:I=I_{R_1} &= I_{R_2} \\ \frac{U_{1}}{R_1} &= \frac{U_{2}}{R_2} \\ R_2\cdot \frac{U_{1}}{R_1} &= U_{2} \\ R_2 &=\frac{U_{2}\cdot R_1}{U_1} \\ R_2&= \frac{U_2\cdot R_1}{U-U_2} \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Spændingsdeler beregn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.