Matematik

Hjælp til en ligning

22. september 2019 af niko57ph (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal løse denne ligning og finde løsningsmængden, men kan ikke helt få den til at gå op, nogen som kan hjælpe?

3x^2 + 2x - 1 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2019 af SuneChr

Hvad har du indtil nu?


Svar #2
22. september 2019 af niko57ph (Slettet)

Ikke så meget, men ved ikke hvordan jeg skal løse 3x^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2019 af ringstedLC

I Formelsamlingen findes:

\begin{align*} x &= \frac{-b\pm\sqrt{b^2-4ac}}{2a} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2019 af SuneChr

# 2
Det er hele ligningen, som skal løses i en samlet helhed.

x=\frac{-2\pm \sqrt{2^{2}-4\cdot 3\cdot (-1)}}{2\cdot 3}

 


Skriv et svar til: Hjælp til en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.