Matematik

Trekantsberegning med ubekendte værdier

23. september 2019 af JogaBonito (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis vi betragter en trekant som er angivet i vedhæftet fil. Så har jeg brug for hjælp til at finde de ubekndte sider og vinkler. 

Vedhæftet fil: trekant.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2019 af mathon

Tegningen kan ikke "læses".

Skriv de kendte størrelser og hvad du skal beregne.


Svar #2
23. september 2019 af JogaBonito (Slettet)

Trekanten ser således ud og med fire ubekendte: 

A= 90 grader 

B=? 

C=? 

a=? 

b=? 

c=7 cm 

Ønskes: At finde værdi for a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2019 af mathon

Har du ikke en arealoplysning eller oplysning om radius i ind- eller omskreven cirkel?


Svar #4
23. september 2019 af JogaBonito (Slettet)

Nej, jeg har ikke andre oplysninger end det. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2019 af mathon

                           \small \begin{array}{lllll} &b=\tan(B)\cdot 7\\\\ &a= \frac{7}{\cos(B)} \end{array}


Svar #6
23. september 2019 af JogaBonito (Slettet)

Men vi kender hverken b, a eller B? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2019 af mathon

Korrekt.
                Men opgaven går vel ud på at opstille udtryk for a og b.
                Formentlig for at se/selvkontrollere om formlerne for en retvinklet trekant
                er indlært brugsanvendeligt.


Skriv et svar til: Trekantsberegning med ubekendte værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.