Matematik

Bestemmelse af toppunkt - andengradspolynomier

23. september 2019 af martin1235 - Niveau: B-niveau

Hvordan skal de her løses. Kan nogle hjælpe? gerne give et eksempel

a) f(x) = 3*x2-a*x+2

b) f(x) = -x2+4*x -1

c) f(x) =5*x2-2*x+5


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2019 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Svar #2
23. september 2019 af martin1235

Jeg har problemer med det hele. Vil gerne sættes ind i funktioner, og hvilken funktion lige præcist den her er


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2019 af mathon

Brug toppunktsformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{Basisviden:}\\ &&x_T=\frac{-b}{2a}&y_T=c-a\cdot {x_T}^2\\\\ \textup{i anvendelse:}\\ &a)&x_T=\frac{-(-a)}{2\cdot 3}=\frac{a}{6}&y_T=2-3\cdot \left ( \frac{a}{6} \right )^2=\frac{24-a^2}{12}\\\\\\\\ &b)&x_T=\frac{-4}{2\cdot (-1)}=2&y_T=-1-(-1)\cdot 2^2=3\\\\\\\\ &c)&x_T=\frac{-(-2)}{2\cdot 5}=\frac{1}{5}&y_T=5-5\cdot \left ( \frac{1}{5} \right )^2=\frac{24}{5} \end{array}


Skriv et svar til: Bestemmelse af toppunkt - andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.