Matematik

Ligning

24. september 2019 af Hjælpmig1233 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem ligningen for den rette linje, der har en vinkel på 70 grader med vandret, og som går gennem punktet (1 ; √3).   Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2019 af MatHFlærer

a=tan(v) hvor v er en vinkel i grader

b kan du finde ved at udnytte punktet i ligningen y=ax+b


1. Bestem tallet a ved a=tan(v) hvor v=70
2. Løs ligningen for b: sqrt(3)=a*1+b
(Du kender tallet a jf punkt 1.)

Dit resultat skulle gerne ende ud med at være ca.
y=2.747x-1.015

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2019 af AMelev

 Alternativ: \vec{r}=\binom{cos(v)}{sin(v)}  er retningsvektor for linjen, så en normalvektor er  \vec{n}=\binom{-sin(v)}{cos(v)}

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

Se side 15 (71) og/eller side 13 (66) mht. formlen i #1.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.