Kemi

PH regning

25. september 2019 af hellokitty3 - Niveau: A-niveau
Hvorfor er pH regning for ens stærk syre og svag syr anderledes

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2019 af Planke94

ed ikke om du kan bruge det her:  https://www.youtube.com/watch?v=GNJdfCcP5do


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2019 af mathon

                     \small \begin{array}{lllll} \textup{en st\ae rk syre er fuldst\ae ndig ioniseret}\\\\ \textup{en svag syre er kun delvis ioniseret} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2019 af Planke94

Det du har sendt,   er det et svar eller et sp. - er ikke helt med 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2019 af mathon

                     \small \small \begin{array}{lllll} \textup{st\ae rk syre }& \left [ H_3O^+ \right ]=c_s\\\\ \textup{svag syre }&\left [ H_3O^+ \right ]=\alpha \cdot c_s&0<\alpha <1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2019 af mathon

                     \small \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{\textbf{middelst\ae rk} syre }&\frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c-\left [ H_3O^+ \right ]}=K_s\\\\ &\left [ H_3O^+ \right ]^2+K_s\left [ H_3O^+ \right ]-K_s\cdot c\\\\ &\left [ H_3O^+ \right ]=\frac{-K_s+\sqrt{{K_s}^2+4K_s\cdot c}}{2}\\\\ &pH=-\log\left ( \frac{-K_s+\sqrt{{K_s}^2+4K_s\cdot c}}{2} \right )\\\\ \textup{for \textbf{svag} syre}\\ \textup{hvor }\left [ H_3O^+ \right ]<<c\\ \textup{approximeres}&\frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c-\left [ H_3O^+ \right ]}=K_s\textup{ til }\frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c}=K_s\\\\ \textup{hvoraf}&\left [ H_3O^+ \right ]^2=K_s\cdot c\\\\ &2\log\left (\left [ H_3O^+ \right ] \right )=\log(K_s)+\log(c)\\\\ &\log\left (\left [ H_3O^+ \right ] \right )=\frac{1}{2}\left (\log(K_s)+\log(c) \right )\\\\ &-\log\left (\left [ H_3O^+ \right ] \right )=\frac{1}{2}\left (-\log(K_s)-\log(c) \right )\\\\ &pH=\frac{1}{2}\left (pK_s-\log(c) \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2019 af mathon

                     \small \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{det ses heraf at}\\ &\textup {i st\ae rk syre er}& pH=-\log(c)\\\\ &\textup{i middelst\ae rk syre er}& pH=-\log\left ( \frac{-K_s+\sqrt{{K_s}^2+4\cdot K_s\cdot c}}{2} \right )\\\\ &\textup{i svag syre er}& pH=\frac{1}{2}\left ( pK_s-\log(c) \right ) \end{array}


Skriv et svar til: PH regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.