Matematik

Hjælp til tegning af denne graf i Nspire mm.

30. september 2019 af martinier - Niveau: A-niveau

Hejsa jeg har lidt problemer med denne opgave (se vedhæftet fil).

Det første problem er til spørgsmål A hvor jeg ikke kan tegne grafen i Nspire. Så vil lige høre om der er nogen der kender Nspire der ved hvordan man skal tegne denne graf,

Derudover er jeg lidt usikker på hvordan spørgsmål B skal besvares/løses. Så kunne godt bruge lidt hjælp dertil også.

Vedhæftet fil: Opgave 3.7.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2019 af AMelev

a) Indtastning i Nspire
f(x):=piecewise(6,-15<=x<=0,√(-x^2+52x+36),0<=x<=44)

b) Se FS side 14 (89)

Vedhæftet fil:Billede3.JPG

Svar #2
30. september 2019 af martinier

Ift. Spørgsmål A så har jeg prøvet at definere funktionen som du AMelev har gjort men Nspire gidder ikke definere den, Kørseren (eller hvad den hedder) hopper hele tiden tilbage til kommaerne som om der er noget i vejen med den. 

Derudover ses det i opgaveteksten at 6 skal divideres med kvadratroden, ikke? eller er det bare mig der er forvirret?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2019 af ringstedLC

#2: f er en gaffelfunktion. Det ses af " { " og derfor "piecewise".


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2019 af AMelev

#2 Du skal indtaste, som der er anvist i 

#1
a) Indtastning i Nspire
f(x):=piecewise(6,-15<=x<=0,√(-x^2+52x+36),0<=x<=44)

Du kan finde "piecewise" i Hjælpeprogrammer>Katalog

Nej 6 skal ikke divideres med noget (der er ikke nogen brøkstreg).
6 er første delfuntion, som gælder i det angivne interval og √.... er den anden delfunktion, som gælder i det dertil hørende interval.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2019 af AMelev

#2 

Vedhæftet fil:Billede3.JPG

Svar #6
01. oktober 2019 af martinier

Never mind fik løst det en midre komma/punktum fejl fra min side


Svar #7
01. oktober 2019 af martinier

Men ift. spørgsmål B så skal jeg bruge følgende formel fra formelsamlingen Ln(ar)=r*Ln(a).

Skal A være kvadratroden af -x2+52x+36?

Hvad skal r være? Der står jo ikke noget i opgaveteksten om den. Hvordan finder jeg den i denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2019 af AMelev

#7 Henvisningen i #1 gælder formelsamlingen til HTX - jeg så forkert i din uddannelse. Formlen er ikke i HHX-formelsamlingen.
Hvilken formelsamling har du benyttet - STX? I den er det side 28 (171), men det er jo ikke den formelsamling, du må benytte til eksamen på HHX.

Kurvelængden af grafen for f i intervallet [a,b] er L=\int_{a}^{b}\sqrt{1+f'(x)^{2}}
Da du skal finde længden af den krumme del, er f(x) = \sqrt{-x^2+52x+36}


Skriv et svar til: Hjælp til tegning af denne graf i Nspire mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.