Matematik

Sammenhænge i kvadrater opg 5.5

30. september 2019 af MagneHB - Niveau: 9. klasse

Spørgsmål: Tegn i et koordinatsystem det grafiske billede af sammenhængen mellem længde (x) og bredde (y) for rektangler med et areal på 16 cm

Jeg ved at funktionen i opg 5.6 er y = 16/x 

men jeg har ingen ide om hvordan jeg tegner det grafiske billede af sammenhængen mellem længde og bredde? vil gerne have hjælp primært


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2019 af SuneChr

Arealet er 16 cm2
xy = 16         Tegn grafen, som hedder en hyperbel, for  y=\frac{16}{x}
Det er ligegyldigt, om x er længden eller bredden. Men lad x være som der står i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2019 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll} \textup{Der er ikke s\aa \ }&\textup{meget at forst\aa :}\\\\ \textup{areal:}&A=y\cdot x=16&x,y>0\\\\ &y=\frac{16}{x} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2019 af SuneChr

# 0
Overskriften:
    Sammenhænge i kvadrater opg 5.5
vil være mere passende med
    Sammenhænge i rektangler opg 5.5
Som vi (også) vil se på grafen, er der kun én mulighed for, at rektanglet også er et kvadrat.
 


Svar #5
01. oktober 2019 af MagneHB

Tak alle sammen!

Skriv et svar til: Sammenhænge i kvadrater opg 5.5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.