Matematik

Ligning

03. oktober 2019 af annekatrine57 - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogle der muligvis kan hjælpe med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2019 af Mathias7878

Når du skal finde en ligning for den linje, der går gennem punkterne A og B, skal du finde den lineære funktion y = ax+b, der går gennem punkterne A og B.

Du har opgivet to punkter, A og B, på formen

  (x_1,y_1) \ og \ (x_2,y_2)

og så skal du anvende formlerne for at bestemme 

  a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} \ og \ b = y-ax_1

til at bestemme hhv. a og b. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2019 af mathon

          \small \begin{array}{lllll} \textup{I a 1-4 anvendes:}&y=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot (x-x_1)+y_1 \end{array}

          \small \begin{array}{lllll} 1)&y=\frac{5-4}{8-4}\cdot (x-4)+4\\\\ &y=\frac{1}{4}x+3\\\\\\\\ 2)&y=\frac{-10.5-(-8)}{7-2}\cdot (x-2)+(-8)\\\\ &y=-\frac{1}{2}x-7\\\\ &... \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2019 af mathon

          \small \small \begin{array}{lllll} \textup{I b anvendes punkt-h\ae ldningsformlen:}&y=a\cdot (x-o)+y_o \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2019 af mathon

          \small \small \begin{array}{lllll} \textup{I c inds\ae ttes punktkoordinaterne}\\ \textup{for at unders\o ge om linjens ligning}\\ \textup{er opfyldt}&y=a\cdot x+b\\\\ 1)&y=2x-1\\\\ &4\quad 2\cdot 3-1\\\\ &4\quad 5&\textup{punktet ligger \textbf{ikke} p\aa \ linjen}\\\\\\\\ &y=2x-1\\\\ &-5\quad 2\cdot (-2)-1\\\\ &-5\quad -5&\textup{punktet ligger p\aa \ linjen} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2019 af mathon

rettelse

          \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{I b anvendes punkt-h\ae ldningsformlen:}&y=a\cdot (x-x_o)+y_o \end{array}


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.