Matematik

ligning for a

04. oktober 2019 af Bygningsingeniør - Niveau: A-niveau

Hej SP

Håber I  kan hjælpe mig med b og c i det vedhæftet fil

Mange tak på forhånd og god weekend!!!!


Svar #1
04. oktober 2019 af Bygningsingeniør

Nogen som kan hjælpe???


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2019 af Bibo53

b) Formlen for tangentplanen er z=f(x_0,y_0)+f_x(x_0,y_0)(x-x_0)+f_y(x_0,y_0)(y-y_0).

c) Gang ligningen 0.1x^2-0.8x+0.1y^2=0.9 igennem med 10 og benyt identiteten (x-4)^2=x^2-8x+16.


Svar #3
04. oktober 2019 af Bygningsingeniør

#2

b) Formlen for tangentplanen er z=f(x_0,y_0)+f_x(x_0,y_0)(x-x_0)+f_y(x_0,y_0)(y-y_0).

c) Gang ligningen 0.1x^2-0.8x+0.1y^2=0.9 igennem med 10 og benyt identiteten (x-4)^2=x^2-8x+16.

kan du måske fortælle om hvad er hvad, er helt lost... :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2019 af Bibo53

Er vi enige om, at (x_0,y_0)=(0,0), og at f_x er den partielle afledede af f med hensyn til x, dvs. f_x(x,y)=0.2x-0.8?


Svar #5
04. oktober 2019 af Bygningsingeniør

ja...


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2019 af Bibo53

Så har tangentplanen ligningen z=-0.8x.

c) Når vi ganger ligningen med 10, får vi

x^2-8x+y^2=9.

Vi lægger derefter 16 til på begge sider af lighedstegnet:

x^2-8x+16+y^2=9+16.

Dette kan omskrives til

(x-4)^2+y^2=5^2,

hvilket viser, at radius er 5.


Svar #7
04. oktober 2019 af Bygningsingeniør

ahh okay, mange tak igen og god weekend :-) 


Svar #8
04. oktober 2019 af Bygningsingeniør

men hvor lægger vi 16 til i c'eren


Svar #9
04. oktober 2019 af Bygningsingeniør

jeg vil bare lige ved hvor 16


Svar #10
04. oktober 2019 af Bygningsingeniør

er der nogen som kan se grunden til det skal pluses lige præsic med 16.


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. oktober 2019 af Bibo53

Fordi vi mangler 16 for at kunne omskrive de to første led til kvadratet på en 2-ledet størrelse. Der gælder jo (x-4)^2=x^2-8x+16.


Skriv et svar til: ligning for a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.