Matematik

Matematik hjælp.

06. oktober 2019 af Jakob012 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Udrykningerne skal foregå så hurtigt som muligt fra brandstationen til ulykkesstedet.

Der må højst gå 10 minutter, 

indtil brandfolkene er fremme ved lufthavnen. 

Der er 6 km fra brandstationen til lufthavnen.

6.5 Beregn, hvor hurtigt brandbilerne kører (km/ t.) for at overholde de 10 min.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2019 af janhaa

d = vt

v = d/t = 6/(10/60) = 36 km/t


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. oktober 2019 af mathon

             \small \begin{array}{llll}6.5& \textup{minimumsfart:}&v=\frac{6\; km}{\frac{1}{6}\; time}=36\; \frac{km}{t} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{10\text{ min.}}{1\text{ time}}=\frac{10\text{ min.}}{60\text{ min.}}=\frac{1}{6} &\Leftrightarrow 10\text{ min.}=\frac{1}{6}\text{ time} \end{align*}

så de skal altså kunne køre 6 km på 1/6 time.


Skriv et svar til: Matematik hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.