Matematik

Bestemmelse af parameterfremstilling

06. oktober 2019 af frozone7 - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle der ved hvordan man kan bestemme en parameterfremstilling ud fra linje

se vedhæftet billede.

Vedhæftet fil: para.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2019 af ringstedLC

Aflæs skæringen med y-aksen og du har punktet. Aflæs hældningen og retningsvektoren er (1, a).


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2019 af AMelev

I stedet for at aflæse (1,a) som (måske upræcis) retningsvektor, så kan du finde to pæne punkter på linjen, og bestemme retningsvektoreren ud fra dem.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2019 af mathon

                      \small \small \begin{array}{lllll} l\textup{:}&\begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\3 \end{pmatrix}+s\cdot \begin{pmatrix} 2-0\\ 2-3 \end{pmatrix}&s\in \mathbb{R}\\\\ m\textup{:}&\begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\-2 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 2-0\\1-(-2) \end{pmatrix}&t\in\mathbb{R} \end{array}


Skriv et svar til: Bestemmelse af parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.