Matematik

Strømstyrke

07. oktober 2019 af Thequeen19 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en elektrisk kreds er strømstyrken I(t) givet ved følgende funktionsudtryk:
I(t) = 3.8 + 2.6*sin(50πt). t ≥ 0 

hvor I er strømstyrken i ampere [A] og t er tiden i sekunder [s].

a. Tegn grafen for strømstyrken i intervallet t  ∈ [0;0,05].


b. Bestem strømstyrken til tiden t= 0

c. Beregn “i hånden” de tidspunkter i løbet af de første 50 millisekunder hvor strømstyrken er 5 A.

d. Hvad er maksimum og minimum for funktionen?

e. Bestem perioden for svingningen.

Nogen der kan hjælpe med disse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2019 af peter lind

Har du løst noen af opgaverne ? Hvad er du i tvivl om ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2019 af AMelev

a) Husk radian og x-begrænsning

b) Beregn f(0)

c) 5 = ?3.8 + 2.6·sin(50π·t)
Træk 3.8 fra på begge sider
Divider med 2.6 på begge sider
Tag Arcsin (sin-1)?  på begge sider. x = .....  
               Husk, at sin har mange løsninger, så 50π·t = x + p·2π eller 50π·t = π - x + p·2π
Løs ligningerne mht. t og bestem de løsninger, der ligger i [0;0,05].

d) sin svinger mellem -1 og 1 (jf enhedscirklen), så 2.6·sin svinger mellem ... og ..., og
?3.8 + 2.6·sin(50π·t) svinger så mellem ... og ...

e) Perioden er tiden mellem to toppe.
Perioden for sin er 2π, så perioden for I er ....


Svar #3
13. oktober 2019 af Thequeen19 (Slettet)

Hvad mener der med ? i C


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2019 af AMelev

Det skal væk. Sommetider dukker der ? op, når svaret er oprettet. Nogle gange opdager jeg dem og fjerner dem, men åbenbart ikke i dette tifælde.
I d) 2.linje står der også et umotiveret ? foran 3.8. Det skal også væk.


Skriv et svar til: Strømstyrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.