Matematik

Hvordan bestemmer jeg f^-1(x)??

07. oktober 2019 af martinier - Niveau: A-niveau

Hejsa. 

Har fået stillet nedenstående opgave (se vedhæftet fil). Men jeg  kan ikke helt se hvordan jeg skal løse denne opgave. Nogen der kan give mig et fingerpeg i den rigtige retning?

PS. det er en opgave uden hjælpemidler.

Vh. Martin

Vedhæftet fil: Opgave 4.2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2019 af AMelev

                   
Det kan jeg heller ikke. Prøv lige at spørge din lærer, om der fx skulle have stået "Bestem f-1(3)" eller tilsvarende. 
y = f(x) ⇔ x = f-1(y), men da f(x) ikke er kendt, kan ligningen ikke løses. 
Grafen for den inverse funktion er en spejling af f-grafen i linjen y = x, men det hjælper jo ikke meget.

Uden hjælpemidler giver det mening at skulle bestemme f-1(3), da y = f(x) = 3 ⇔ x = f-1(3) = 2.


Svar #2
07. oktober 2019 af martinier

der skulle stå f-1(3).... 


Skriv et svar til: Hvordan bestemmer jeg f^-1(x)??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.