Matematik

Procent i 9. klasse

08. oktober 2019 af Jegharbrugforhjælp12 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

det koster 25 kr. i startpenge plus 10 kr. pr. km at køre i taxi. 2 personer kører for henholdsvis 43 og 86 kr. hvor mange procent kører den, der betaler 86 kr. længere end den anden


Brugbart svar (3)

Svar #1
08. oktober 2019 af Moderatoren

Prøv først at finde ud af hvor langt de hver især er kørt.


Brugbart svar (2)

Svar #2
08. oktober 2019 af AMelev

x = antal kørte km
(f(x) = y  = Pris (kr)
Forskrift for f(x) = y = ........

xA = Antal kørte km for person A: Løs ligningen y = 43 mht. x
xB = Antal kørte km for person B: Løs ligningen y = 86 mht. x
Procentvis forskel: \frac{x_B-x_A}{x_A} omregnet til procent


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. oktober 2019 af mathon

           \small \begin{array}{lllll} f(x)=y=10x+25&\textup{hvor f(x) er prisen for x km's taxik\o rsel} \\\\ x=\frac{y-25}{10}=0.1y-2.5\\\\ x=0.1\cdot \left \{ 43,86 \right \}-2,5=\left \{ 1.8,6.1 \right \}\\\\ \textup{forskel i k\o rt distance:}&6.1-1.8=4.3\\\\ \textup{distanceforskel i }\%\textup{:}&p=\frac{4.3}{1.8}\cdot 100\%=238.9\% \end{array}


Skriv et svar til: Procent i 9. klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.