Matematik

løs andengradsligningen

10. oktober 2019 af Ida1235 - Niveau: B-niveau

Hvordan løses denne??    

x2+2x-8=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

Se side 17 (83)
Løsninger til ligningen p(x) = 0, nulpunkter for p, rødder i p er det samme - kært barn har mange navne.</o:p>


Svar #2
10. oktober 2019 af Ida1235

forstår ikke formelsamlingens forklaring 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2019 af MatHFlærer

Din ligning er på formen ax^2+bx+c=0,\hskip 0.5cm a\neq 0

Aflæs hvad a, b og c er. Vi ser hurtigt, at a=1,b=2 og c=-8.

åben formelsamlingen op, som angivet i #1 og prøv frem. Det særdeles vigtigt du kan formlen. 

Lad mig give et eksempel:

x^2-3x-4=0

Så er a=1,b=-3 og c=-4. Vi beregner diskriminanten. d=b^2-4ac=(-3)^2-4\cdot 1\cdot (-4)=25

Og beregner hvad x giver.

x=\frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}=\frac{-(-3)\pm\sqrt{25}}{2\cdot 1}=\frac{3\pm 5}{2}

Det giver dig løsningerne 

x_1=\frac{3-5}{2}=\frac{-2}{2}=-1

x_2=\frac{3+5}{2}=\frac{8}{2}=4


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2019 af Mathias7878

x = \frac{-b\pm \sqrt{b^2-4ac}}{2a} = \frac{-2\pm \sqrt{2^2-4\cdot 1\cdot (-8)}}{2\cdot 1} = \ ?

- - -

 

 


Skriv et svar til: løs andengradsligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.