Matematik

Ellipse - kvadratisk optimering

11. oktober 2019 af helpn - Niveau: A-niveau

En der kan hjælpe med disse spørgsmål? Gerne med forklaringer :)


Svar #1
11. oktober 2019 af helpn

Har udregnet a) sådan her:

p=-24/(2·(-3) )=4, q=-50/(2·(-5) )=5.

Det frie ekstremum er altså i (4,5). Ved dog ikke om det er korrekt. Og ved ikke hvad jeg skal i de andre spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2019 af Eksperimentalfysikeren

Se på de to første led. Sæt -3 udenfor en parentes. Så har du et udtryk af formen x2-2ax indenfor parentesen Hvis du adderer a2 og subtraherer det igen, får du -3(x2 -2ax + a2 - a2). De tre første led i parentesen kan skrives som (x-a)2. a er så førstekoordinaten til ellipsen. Gør det samme med y. De tilføjede a2 og b2 skal selvfølgelig regnes sammen med de -7.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2019 af peter lind

omskriv funktionen

f(x, y) = -3(x2-8x+16) - 5(y2-10y+25)+48+125-7og brug reglen om kvadratet på en toleddet størrelse på paranteserne


Svar #4
11. oktober 2019 af helpn

Så min udregning til a) er korrekt?

Og hvordan udregnes d)? Antager det I har været så søde at hjælpe med, vedrører b) og c).


Svar #5
11. oktober 2019 af helpn

Fik c) til at være: -3(x-4)^2-5(y-5)^2+166

Dvs. centrum er (4,5). Men det er jo også det jeg fandt i a)?


Svar #6
11. oktober 2019 af helpn

#3

omskriv funktionen

f(x, y) = -3(x2-8x+16) - 5(y2-10y+25)+48+125-7og brug reglen om kvadratet på en toleddet størrelse på paranteserne

Kan du hjælpe med de andre opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. oktober 2019 af peter lind

x og y skal åbenlys være så stor som mulig så sæt y=-2x+5 ind på x's plads og optimer


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. oktober 2019 af Eksperimentalfysikeren

Der er et problem med opgaven: Hvad er et frit ekstremum? Jeg er ikke stødt på udtrykket før og kan ikke finde nooget om det på nettet. Jeg kan finde globalt ekstremum og lokalt ekstremum, men frit kan jeg ikke finde.


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. oktober 2019 af Eksperimentalfysikeren

#4

Efter at have fået set på den i #9 nævnte tråd kan jeg svare,at din løsning til a) er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. oktober 2019 af Soeffi

#0. d) Du skal nok finde det punkt på randen af polygonen, hvor den har røringspunkt med en niveaukurve.


Skriv et svar til: Ellipse - kvadratisk optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.