Matematik

Ligninger

12. oktober 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Jeg skal løse dette ligningssystem: x+y =2 og 3x+y =14, men jeg ved ikke hvordan, når det er uden hjælpemidler.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2019 af StoreNord

Sæt de 2 ligninger under hinanden og træk den nederste fra den øverste, led for led.
Det gir dig en ny ligning med kun een ubekendt.


Svar #2
12. oktober 2019 af Danmark2018

Sorry, men jeg forstår det ikke helt

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2019 af mathon

                            \small \small \begin{array}{lllll} I\textup{:}&3x+y=14\\ II\textup{:}&x+y=2&II\textup{ subtraheres fra I}\\\\ &2x=12&\textup{divider med 2}\\\\ &x=6&\textup{som indsat i }II\textup{ giver}\\\\ &6+y=2&\textup{subtraher 6}\\\\ &y=-4 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2019 af StoreNord

Metoden kaldes "Lige store koefficienters metode", fordi koefficienten til y er lige stor i de to ligninger.
Ofte er man nødt til at lave dem lige store ved at gange hele ligningen med et bestemt tal.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.