Matematik

Reducer udtryk "3a-2(a+b)+b"

19. oktober 2019 af KneeKreeKey - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg har fint styr på opg b, men jeg har faktisk ALDRIG hverken lært at reducere et udtryk som det i opg a.

Er er en der gider forklare det trin for trin hvordan det løses?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2019 af Pyrros

Du kan evt. gange parentesen ud. Så ser du hurtigt at det kan simplificeres:

3a-2(a+b)+b=3a-2a-2b+b=(3a-2a)+(b-2b)=a-b


Svar #2
19. oktober 2019 af KneeKreeKey

Hov beklager jeg fik ikke vedhæftet billedet..

Tusind tak for dit hurtige svar Pyrros


Svar #3
19. oktober 2019 af KneeKreeKey

hvordan bliver 1b-2b til -b? er det pga 1-2 bliver til -1 og -1b er det samme som -b ligesom 1b = b?


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. oktober 2019 af StoreNord

Ja.


Skriv et svar til: Reducer udtryk "3a-2(a+b)+b"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.