Matematik

undersøg om -4 er en løsning til 3x^2+10x-7=0

19. oktober 2019 af ierereaw (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan det pas jeg får resultatet til -95 og ikke 0?


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

3*(-4)2 + 10*(-4) - 7 = 1

Så -4 er ikke en løsning til den givne ligning.

Husk at (-4)2 = +16 (og ikke -16).


Svar #2
19. oktober 2019 af ierereaw (Slettet)

havde sat minus foran 4 min fejl, men tak for det super hurtige svar!!!!


Svar #3
19. oktober 2019 af ierereaw (Slettet)

men hvrofor er det plus 16 og ikke -16?


Brugbart svar (2)

Svar #4
19. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

(-4)2 = (-4) * (-4) = +16

"Minus gange minus giver plus."


Svar #5
19. oktober 2019 af ierereaw (Slettet)

oke tak!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2019 af KneeKreeKey

husk at et negativt tal opløftet i ANDEN potens altid giver et positivt tal da minus gange minus giver plus, ligesom sveppa forklare.
 

eksempler:
(-1)^2 = 1 
(-5)^2 = 25 
osv osv
Så hav det i mente hvis du støder på et negativt tal opløftet i 2 potens
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. oktober 2019 af ringstedLC

Eller husk at ethvert tal opløftet i en lige potens er positivt.


Skriv et svar til: undersøg om -4 er en løsning til 3x^2+10x-7=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.