Matematik

Matematik, højdeforskel af cylinderformet glas med salt- og vand i

21. oktober 2019 af masse1234 - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har fået dette matematik spørgsmål

I vores opgave er saltvandets densitet 1,163g/ml og det rene vand 1,0 g/ml

Der er 400g saltvand i et cylinderformet glas og 400 g rent vand i et andet cylinderformet glas. Begge glas har en diameter på 5 cm.

Bestem højdeforskellen mellem de to væskersøjler.

Er der en, der kan hjælpe mig, med hvordan det skal regnes ud?


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. oktober 2019 af StoreNord

For at finde volumen skal du dividere massen med vægtfylden.
                                                   V_{s}=\frac{400 \; g}{\frac{1.163\: g}{mL}}


Svar #2
21. oktober 2019 af masse1234

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{llllrll} \textup{volumen af}\\ &\textup{400 g saltvand}&=&\frac{400\; g}{1.163\; \frac{g}{mL}}&=&343.938\; mL=h_{salt}\cdot A\\\\ &\textup{400 g rent vand}&=&\frac{400\; g}{1.0\; \frac{g}{mL}}&=&400.000\; mL=h_{rent}\cdot A\\\\ &\frac{h_{rent}\cdot A}{h_{salt}\cdot A}&=&\frac{400.000}{343.938}\\\\ &\frac{h_{rent}-h_{salt}}{h_{salt}}&=&\frac{400.000-343.938}{343.938}\\\\ &h_{rent}-h_{salt}&=&0.163\cdot h_\textup{salt}&=&0.163\cdot \frac{343.938\; cm^3}{\pi \cdot \left (5\; cm \right )^2}=0.714\; cm\\\\ & \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2019 af mathon

eller

\small \small \small \begin{array}{llllrll} \textup{volumen af:}\\ &\textup{400 g saltvand}&=&\frac{400\; g}{1.163\; \frac{g}{mL}}&=&343.938\; mL=h_{salt}\cdot A\\\\ &\textup{400 g rent vand}&=&\frac{400\; g}{1.0\; \frac{g}{mL}}&=&400.000\; mL=h_{rent}\cdot A\\\\ \textup{h\o jden af:}\\ &\textup{400 g saltvand}&=&\frac{343.938\; cm^3}{\pi \cdot (5\; cm)^2}=4.379\; cm\\\\ &\textup{400 g rent vand}&=&\frac{400.000\; cm^3}{\pi \cdot (5\; cm)^2}=5.0930\; cm\\\\ \textup{h\o jdeforskel:}&&(5.0930\; cm)-\left (4.379\; cm \right )&&=&0.714\; cm \end{array}


Skriv et svar til: Matematik, højdeforskel af cylinderformet glas med salt- og vand i

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.